Om oss

Om inte om hade funnits så hade inte…………

Allt började en strålande sommardag 1982 i en lite VVS butik i Linköping vid Stångåns strand i Hackefors. In i butiken kom en äldre dam och ställde en försynt fråga till butiksbiträdet.

–”Mitt toalettutrymme i lägenheten är väldigt litet och jag undrar om Ni har någon bidé som går att montera på en toalettstol?”

Vad damen inte visste var att butiksbiträdet var innovatören och ägaren till butiken Lennart Granberg själv som tog emot. Lennart pratade lite med damen och bad henne sedan återkomma om en vecka.

Då, före internets tid, fick man slå i pärmar och böcker för att hitta något man sökte efter och Lennart hittade till sist ClosOmat, en wc-stol med integrerad dusch och torkfunktion. ClosOmat var vid den tiden förhållandevis dyr och man var tvungen att byta ut den gamla wc-stolen. Lennart tänkte att man skulle kunna lösa ”problemet” med att utrusta en toalettsits med en duschfunktion och en termostatblandare varpå han gick till verket.

Tre dygn senare såg en (2 st) helt ny produkt dagens ljus och vad Lennart inte visste var att det fanns bara en handfull aktörer i världen på denna typ av produkter och dom fanns i Asien.

Veckan gick och damen kom åter. Lennart visade sin uppfinning och den passade damen som hand i handske vilket givetvis slutade i affär!

Här hade sagan kanske slutat om det inte var för att en viss Gun Wårdell, som arbetade med bostadsanpassningar på Linköpings kommun, kommit in i den lilla VVS butiken i Hackefors. Gun fick syn på den andra ”bidé-sitsen” och brast ut i VAD ÄR DETTA? Lennart svarade och Gun sa: Lennart, den här produkten finns ett enormt behov av!

Påföljande dag startade produktionen av bidé-sitsen som fick namnet LG Wc Dusch, LG efter Lennart Granbergs initialer. 1986 kom undertecknad in i bilden. 1987 utrustades LG Wc med ett torkaggregat och vips så var försäljningen igång på allvar. Kunder var i huvudsak rörelsehindrade som inte klarade sin intimhygien själva och där stat, landsting och kommun kom att stå för ett 100% bidrag av produkten!

Mycket vatten har flutit under broarna sedan den tiden och liknade produkter har kommit ut på marknaden men den gamle räven Lennart Granberg har ännu ett finger med i spelet. Mellan åren 2010-2015 såldes LG Wc i Sverige av Minicrosser AB/Medema A/S, där undertecknad då även var anställd men sedan mars 2016 är det åter Rebex som marknadsför och säljer LG Wc. Förutom trotjänaren LG Wc har Rebex idag ett stort urval av hygienprodukter som underlättar för alla, inte mist rörelsehindrade i vardagen.

Vi på Rebex arbetar ständigt med att utveckla och förbättra våra produkter samtidigt som vi letar kvalitetsprodukter i övriga världen som vi kan bli återförsäljare i Sverige för!

Vi hoppas att Du som brukare, ordinatör, beslutsfattare eller kanske arkitekt tar Dig några minuter och tittar på vad Rebex har att erbjuda. Har Du åsikter om hur vi kan förbättra oss eller en produkt eller varför inte idéer om en ny produkt hoppas vi att Ni kontaktar oss!

Flera av våra produkter visas och provas ut i brukarens hem. RING OSS 0494-718 18 – VI KOMMER!

LinkedIn
Share